Week 36-2011

4-9

Met collega Margriet en haar vriendin Monique naar de roodharigendag in Breda. Prachtig, al dat rode haar bij elkaar. Nou heb ik zelf twee keer gehoopt een roodharig kind te krijgen. (Mijn schoonmoeder had rood haar dus het had gekund.) Dat is niet gebeurd, maar wie weet krijg ik nu dan wel een roodharig kleinkind! Ik geef de moed nog niet op.
Andere kant op kijken Monique! Daarboven in de hoogwerker staat de fotograaf die de groepsfoto's maakt!
Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld... Èn rood haar èn prachtige krulllen! Toen ik zwanger was had ik zoiets in gedachten: de krullen van de vader en de kleur van oma... Maar nee hoor, ze hebben helaas beiden mijn piekhaar.

Ik zou natuurlijk kunnen overwegen een roodharige hond aan te schaffen...
Helaas geen scherpe foto, (éen van de drie onscherpe foto's van vandaag, zul je altijd zien), wel een alleraardigst gesprek met deze schipper.
M'n telelens heeft zich weer bewezen vandaag ! Goed objectief, ben ik heel blij mee ;-)
Zij is vast vaker model geweest, ze ging voor iedereen met een camera in de plooi met haar allerliefste glimlach, hoofd een beetje schuin en het kinnetje omlaag.
5-9

Ter info voor de liefhebbers! Iedereen kan zich aanmelden/inschrijven.
9-9

Met Maud naar de markt en de Douwe Egberts winkel in Arnhem. Naar die markt moet ik nog eens terug, daar lopen wel leuke typetjes voor straatfotografie.
10-9

Vandaag probeer ik iets wat ik nog niet eerder heb gedaan: een panoramafoto maken van meerdere foto's. Met behulp van photomerge in Photoshop zet je dan een aantal opnamen aan elkaar. De eerste panorama is samengesteld uit 12 vertikale opnamen. (Om de hele opname te zien zul je waarschijnlijk van links naar rechts moeten scrollen, afhankelijk van je beeldscherm).
Ook hier (toevallig) 12 vertikale opnamen samengevoegd.
En hier zijn 10 vertikale opnamen gebruikt. Een volgende keer moet ik meer rekening houden met het feit dat er nogal wat "afval" aan met name de onderkant zit. Ik zal dus met het fotograferen de horizon meer in het midden moeten houden. Dan kan ik met het bijsnijden na de samenvoeging in photomerge de uiteindelijk goede beelcompositie maken. Nu is er teveel water van de onderkant weg gevallen helaas. (Al doende leert men...)